Zoeken Annuleer

GI-GA-GROEN (Kinderboekenweek)

Op donderdag 6 oktober is de kinderboekenweek (met het thema Gi-Ga-Groen) op school geopend. Een team van 3 juffen heeft een prachtig programma in elkaar gezet.
De opening van de dag gebeurde in de hal van de school met alle leerlingen en leerkrachten. Veel waren in het groen gekleed en we zongen het kinderboekenweeklied van Kinderen voor Kinderen.
Die dag stonden er allerlei activiteiten op het programma.
Zo kwam schrijfster Christine Linneweever op school om te vertellen over hoe het schrijven van een boek in zijn werk gaat. Christine Linneweever is bekend van de boekenseries over paarden en ook heeft ze een historische jeugdroman geschreven. Deze roman heet: "Het geheim van de Ravenhorst" en speelt zich af in het oude gebied van Winethereswic. Daar heeft kasteel Ravenhorst echt gestaan.
Die middag hadden kinderen van de groepen 6 en 7 een heel mooi toneelstuk voorgedragen voor de onderbouw groepen.
Het stuk heet "de Groene Straat". De kinderen hebben hier al een flinke tijd voor geoefend en het was een groot succes.

Het was een zeer geslaagde opening van de Kinderboekenweek.

• GIGA
  • Het geheim van de Ravenhorst